A Asseguris t’assessorem sobre com omplir degudament un comunicat d’accident.
Una correcta descripció dels accidents, facilitarà i agilitzarà els tràmits que han de realitzar les asseguradores, permetent d’aquesta manera reduir de manera important el temps de resolució d’aquests.
L’actual comunicat europeu d’accident és un comunicat amistós que consta de dues fulles (la segona queda calcada), podent així disposar de dues còpies, una per a cada companyia dels implicats en l’incident. Pel que fa a l’emplenat dels documents, es tracta bàsicament d’anar omplint les caselles en blanc, mirant de fer-ho sempre amb la millor cal·ligrafia possible.
A la part superior, és a dir a les caselles de la 1 a la 3, haurem d’indicar el lloc, data i hora de l’accident i si hi ha hagut o no ferits. És important indicar si hi ha lesions en algun dels implicats, siguin o no greus. Haurem també de prendre nota de les dades personals de lesionat així com un telèfon de contacte.
A la casella següent, la número 4, hem d’indicar si hi ha hagut més vehicles afectats o si s’ha causat algun tipus de dany a altres elements confrontants diferents als vehicles. Com a exemple, podríem esmentar una col·lisió en cadena, o haver xocat contra un arbre, fanal o altre element de la via després d’haver tingut el xoc amb el segon vehicle implicat.
En cas de testimonis presencials en el moment de l’accident, s’hauran de prendre també les seves dades identificatives i de contacte i incloure-les a la casella que correspongui, és a dir, a la número 5.
El comunicat es divideix en dues columnes, A i B, situades als costats de l’imprès. Tots dos implicats han d’emplenar els requeriments de la columna que els correspongui i incloure les dades del vehicle, del conductor, de la persona assegurada, de la companyia asseguradora i indicar amb detall el punt de la col·lisió inicial i els danys soferts pel vehicle. Cadascuna de les columnes està composta per 6 caselles que hauran també de ser emplenades amb deteniment.
El comunicat disposa també d’una columna central (casella 12) en la qual haurem d’indicar com va ocórrer l’accident, ja que serà fonamental per poder determinar qui va ser el veritable responsable de l’accident. S’hi ha d’especificar la maniobra de tots dos vehicles en el moment del xoc, indicant si aquests estaven en moviment, estacionats, realitzant un avançament, etc. Podrem marcar més d’una casella, però haurem de tenir cura i escollir la que més es cenyeixi a la realitat, ja que en podria dependre que ens atribueixin de manera injusta la responsabilitat de l’accident. Si entre les caselles disponibles no trobem la descripció adequada, podem redactar la nostra versió dels fets a la casella número 14 (observacions).
Ja a la part inferior del full, veurem una quadrícula en la qual podrem dibuixar de manera esquemàtica, un petit croquis de com va succeir l’accident. En ella haurem d’indicar amb fletxes la direcció dels vehicles, el nom dels carrers i si hi havia al lloc dels fets senyals de trànsit. Podrem també redactar en aquesta quadrícula si els dos implicats estan d’acord amb la descripció realitzada de l’accident.
A la part posterior del comunicat trobarem altres dades a omplir, però que no cal que s’emplenin en el mateix moment de l’accident. Cadascun dels afectats els podrà emplenar a posteriori indicant les dades d’altres vehicles implicats, víctimes, etc.
Ja per finalitzar i donar validesa a l’informe, aquest haurà de ser signat pels dos implicats. Si un dels dos no està d’acord amb el que s’hi ha descrit, no caldrà signar-lo. Això convertirà al document en una guia per a l’intercanvi de dades i per permetre a l’asseguradora disposar de tota la informació per fer els tràmits corresponents. Cadascuna de les còpies serà lliurada a la companyia de cadascuna de les parts en un termini màxim de set dies.
========================
Si necessites més informació contacta’ns a [email protected] o per telèfon o whatsapp al 639·67·30·08.